Het Streekmuseum in 2019

Het museum is weer open!

Ook in 2019 bruist het museum weer van de activiteiten. Hoogtepunt dit seizoen is de expositie van de schat van Dirksland die vorig jaar werd gevonden door Arco Hoekman. Duizenden munten uit de middeleeuwen, samengeklonterd in een aardwerken pot. Een unieke vondst die van grote historische waarde is en ons veel informatie kan geven over de middeleeuwse geschiedenis van het eiland.

Virtual reality

Het vorige seizoen is onze Virtual Reality beleving gerealiseerd en zelfs genomineerd voor een GOUDEN KALF! De VR-beleving neemt de bezoeker mee terug naar de rampnacht van 1953, toen het noodlot op ons eiland toesloeg. Beleef de watersnoodramp door de bril van nu in een intense museumervaring!

De nieuwe afdeling is mogelijk gemaakt door:

Bezoek buiten openingstijden

Buiten de reguliere openingstijden is een groepsbezoek op afspraak mogelijk. Ook is het mogelijk om in het museum kinderfeestjes te vieren of met een klas het museum te bezoeken. Wij vragen u om zich minimaal een week van te voren aan te melden, zodat wij er voor kunnen zorgen dat u op een prettige wijze en volgens uw wensen wordt ontvangen.