Onderwijs

Het Streekmuseum biedt verschillende educatieve programma’s aan voor het basisonderwijs en voorgezet onderwijs. Leerlingen verkennen en ervaren het verleden van hun eigen omgeving aan de hand van voorwerpen en opdrachten.

Leskist "waar het water het land raakt" (groep 5 en 6)

Speciaal voor scholen hebben wij een leskist samengesteld. Die gebruikt u samen met een lesvervangende lessenserie. Aan de hand van de verhalen van Kees het koeienwachtertje en Hans het kofjekokertje gaan leerlingen aan de slag met de geschiedenis van landbouw en visserij op Goeree-Overflakkee. De lessenserie wordt afgesloten met een bezoek aan het Streekmuseum. Klik hier voor meer informatie over de leskist.

Fotopuzzeltocht (groep 3 en 4)

Basisschoolleerlingen van groep 3 en 4 kunnen in groepjes een leerzame fotopuzzeltocht door het museum maken aan de hand van gefotografeerde voorwerpen. Op deze manier komen kinderen spelenderwijs in aanraking met het erfgoed van Goeree-Overflakkee en het verhaal over de eilandelijke geschiedenis dat het Streekmuseum vertelt. De puzzeltocht leidt door het hele museum. Samen met de begeleiders vinden ze letters die de oplossing vormen.

Spreekwoorden Speurtocht (groep 5 en 6)

In het Streekmuseum Goeree-Overflakkee zijn tal van voorwerpen te vinden die te maken hebben met spreekwoorden en gezegden. Zelfs de halve zool is vertegenwoordigd.
Op deze manier komen kinderen spelenderwijs in aanraking met het erfgoed van Goeree-Overflakkee en het verhaal over de eilandelijke geschiedenis dat het Streekmuseum vertelt. De puzzeltocht leidt door het hele museum. Op vrijwel elke afdeling is immers wel een voorwerp te vinden dat verwijst naar een spreekwoord of gezegde. Bij elk voorwerp omcirkelen de kinderen het goede antwoord: De wind in de zeilen hebben, wat betekent dat? Ook schrijven ze een letter op die bij het voorwerp staat. Aan het eind van de puzzeltocht vormen de letters een zin.

Er is in overleg maatwerk mogelijk!

Wanneer u zelf wensen hebt met betrekking tot een bezoek aan het museum. Bijvoorbeeld in aansluiting bij een eigen onderwijsproject of als onderdeel van het vak geschiedenis, dan is ook maatwerk mogelijk. Neem voor de mogelijkheden contact met ons op. Voor zowel primair als voortgezet onderwijs bieden wij diverse mogelijkheden.

Meedoen? De kosten bedragen EUR 1,50 per scholier. Een mooi snoepreisje, en nog zeer leerzaam ook.

Boek nu uw museumles!

Naam school:*
Plaats school:*
Naam:*
Functie:*
E-mail:*
Telefoonnummer:
-
Gewenst programma:*
Schooltype:*
Voorkeursdatum:*
Tijd:*
 : 
Aantal leerlingen:*
Aantal begeleiders:*
Aanvullende opmerkingen/wensen:
Vink dit aan: