Vier je feestje in het Streekmuseum!

Lesbrieven en met de klas naar het Streekmuseum?

Het Streekmuseum biedt verschillende educatieve programma’s aan voor het basisonderwijs en voorgezet onderwijs. Leerlingen verkennen en ervaren het verleden van hun eigen omgeving aan de hand van voorwerpen en opdrachten.

Ga naar www.educatie.streekmuseum.nl

Groep 5 & 6

Leskist “waar het water het land raakt”

Speciaal voor scholen hebben wij een leskist samengesteld. Die gebruikt u samen met een lesvervangende lessenserie. Aan de hand van de verhalen van Kees het koeienwachtertje en Hans het kofjekokertje gaan leerlingen aan de slag met de geschiedenis van landbouw en visserij op Goeree-Overflakkee. De lessenserie wordt afgesloten met een bezoek aan het Streekmuseum.

Ga naar: www.educatie.streekmuseum.nl 

Lesbrief Muntschat van Dirksland

Vind samen met Arco de grootste zilveren middeleeuwse muntenschat van Nederland! Maar wie heeft nu de schat begraven? En wat zijn de bijzondere munten? Bekijk de lesbrief en laat je meevoeren naar de roerige tijden van de 16e eeuw!

Ga naar: www.educatie.streekmuseum.nl 

Spreekwoorden Speurtocht

In het Streekmuseum Goeree-Overflakkee zijn tal van voorwerpen te vinden die te maken hebben met spreekwoorden en gezegden. Zelfs de halve zool is vertegenwoordigd.
Op deze manier komen kinderen spelenderwijs in aanraking met het erfgoed van Goeree-Overflakkee en het verhaal over de eilandelijke geschiedenis dat het Streekmuseum vertelt. De puzzeltocht leidt door het hele museum. Op vrijwel elke afdeling is immers wel een voorwerp te vinden dat verwijst naar een spreekwoord of gezegde. Bij elk voorwerp omcirkelen de kinderen het goede antwoord: De wind in de zeilen hebben, wat betekent dat? Ook schrijven ze een letter op die bij het voorwerp staat. Aan het eind van de puzzeltocht vormen de letters een zin.

Groep 3 & 4 of maatwerk

Fotopuzzeltocht

Basisschoolleerlingen van groep 3 en 4 kunnen in groepjes een leerzame fotopuzzeltocht door het museum maken aan de hand van gefotografeerde voorwerpen. Op deze manier komen kinderen spelenderwijs in aanraking met het erfgoed van Goeree-Overflakkee en het verhaal over de eilandelijke geschiedenis dat het Streekmuseum vertelt. De puzzeltocht leidt door het hele museum. Samen met de begeleiders vinden ze letters die de oplossing vormen.

Er is in overleg maatwerk mogelijk!

Wanneer u zelf wensen hebt met betrekking tot een bezoek aan het museum. Bijvoorbeeld in aansluiting bij een eigen onderwijsproject of als onderdeel van het vak geschiedenis, dan is ook maatwerk mogelijk. Neem voor de mogelijkheden contact met ons op. Voor zowel primair als voortgezet onderwijs bieden wij diverse mogelijkheden.

Kom met je klas!

  Openingstijden

  Het museum en de winkel zijn weer GEOPEND!!!

  zo & ma. gesloten
  di. 14-17 uur
  wo. 14-17 uur
  do. 14-17 uur
  vr. 14-17 uur
  za. 14-17 uur
  Bezoek onze webshop! 

  Kerkstraat 2-12, 3245 AK Sommelsdijk

  06-52 15 31 69

  Entreeprijzen

  Volwassenen
  Kinderen tot 12 jaar
  Museumvrienden
  € 5.00
  € 2.50
  Gratis

  Betalen kan per PIN of contant. Helaas accepteren wij geen museumkaart.

  Rondleidingen en groepsbezoek

  Wilt u de bijzondere geschiedenis en leuke wetenswaardigheden weten van de collectie van het Streekmuseum? Ga mee met onze rondleiders en laat u meevoeren door de eeuwen heen.

  Voor een groepsbezoek buiten openingstijden en voor rondleidingen kunt u het museum bellen. Mobiel: 06 52 15 31 69

  Rondleiding tijdens openingstijden
  Rondleiding buiten openingstijden
  € 15.00
  € 25.00

  Bereikbaarheid

  Komend vanaf Rotterdam of Zierikzee volgt u op de N59 de borden Middelharnis. Bij de verkeerslichten bij Oude-Tonge slaat u af de N215 op richting Middelharnis. Op de rotonde bij Middelharnis neemt u de tweede afslag, u doet bij de volgende twee rotondes hetzelfde. Daarna neemt u de tweede straat links, de Van Aerssenstraat. Rijd deze helemaal uit tot u op de Enkele Ring komt. Wij adviseren u hier te parkeren.

  Een andere mogelijkheid is parkeren langs de Voorstraat of het Marktveld. Hiervoor houdt u op de Enkele Ring rechts aan en rijdt u als het ware om de kerk heen. U neemt vervolgens de eerste straat rechts, de Oranjestraat. U kunt vervolgens rechtsaf het Marktveld op of linksaf de Voorstraat. Houdt u er rekening mee dat u hier op woensdagen vanwege markt niet kunt parkeren!

  Het Streekmuseum Goeree-Overflakkee bevindt zich op loopafstand van de bushalte Sommelsdijk Krakeelstraat. Deze halte is bereikbaar via buslijn 136 die rijdt vanaf Busstation Stellendam en vanaf halte Schaapsweg N59 in Achthuizen. Deze laatste twee haltes zijn vanaf de grote doorgaande lijnen bereikbaar.

  Blijf op de hoogte

   Schrijf je nu in voor de gratis nieuwsbrief.

   Streekmuseum Goeree-Overflakkee
   17 beoordelingen