Flag of Germany
Het laatste nieuws

Lezing Gebroken Dijken 1953

Gebroken Dijken – De Ramp van 1953 op Goeree-Overflakkee door Jan Both

Zeventig jaar geleden kreeg het zuidwestelijk deel van Nederland te maken met een overstroming van ongekende omvang. Goeree-Overflakkee behoorde in 1953 tot een van de zwaarst getroffen delen van rampgebied. Deze natuurramp vormde een keerpunt in de geschiedenis van het eiland. In de volksmond spreekt men dan ook van vóór en na De Ramp.

In deze lezing komen verschillende facetten aan bod. Daarbij zal vanzelfsprekend worden stilgestaan bij de directe gevolgen: de vele slachtoffers en de enorme schade. Maar ook de (internationale) hulpverlening, de wederopbouw en de Deltawerken zullen de nodige aandacht krijgen. De lezing wordt georganiseerd i.s.m. De Motte en maakt deel uit van meerdere activiteiten rondom dit herdenkingsjaar.

Data:

14 februari, Voorstraat 35 Sommelsdijk (mogelijk erg vol)

20 februari SWO-gebouw, Bernhardstraat 27 Oude-Tonge

21 februari, Haegse Huus Stellendam

Daarbij dient nog vermeld te worden dat inloop is vanaf 19.30 en de lezing begint om 20.00 uur.

Toegang gratis.

Mede mogelijk gemaakt door een financiële bijdrage van de Provincie Zuid-Holland, voormalige Erfgoedlijn Goeree-Overflakkee 

Openingstijden

zo & ma. gesloten
di. 13:30-16:30
wo. 13:30-16:30
do. 13:30-16:30
vr. 13:30-16:30
za. 13:30-16:30

 

Bezoek onze webshop! 

Kerkstraat 2-12, 3245 AK Sommelsdijk

06-52 15 31 69

info@streekmuseum.nl

Entreeprijzen

Volwassenen
Kinderen tot 12 jaar
Museumvrienden
€ 5.00
€ 2.50
Gratis

Betalen kan per PIN of contant. Wij accepteren nu ook de Museumkaart.

Rondleidingen en groepsbezoek

Wilt u de bijzondere geschiedenis en leuke wetenswaardigheden weten van de collectie van het Streekmuseum? Ga mee met onze rondleiders en laat u meevoeren door de eeuwen heen.

Voor een groepsbezoek buiten openingstijden en voor rondleidingen kunt u het museum bellen. Mobiel: 06 52 15 31 69

Rondleiding tijdens openingstijden
Rondleiding buiten openingstijden
€ 15.00
€ 25.00

Bereikbaarheid

Komend vanaf Rotterdam of Zierikzee volgt u op de N59 de borden Middelharnis. Bij de verkeerslichten bij Oude-Tonge slaat u af de N215 op richting Middelharnis. Op de rotonde bij Middelharnis neemt u de tweede afslag, u doet bij de volgende twee rotondes hetzelfde. Daarna neemt u de tweede straat links, de Van Aerssenstraat. Rijd deze helemaal uit tot u op de Enkele Ring komt. Wij adviseren u hier te parkeren.

Een andere mogelijkheid is parkeren langs de Voorstraat of het Marktveld. Hiervoor houdt u op de Enkele Ring rechts aan en rijdt u als het ware om de kerk heen. U neemt vervolgens de eerste straat rechts, de Oranjestraat. U kunt vervolgens rechtsaf het Marktveld op of linksaf de Voorstraat.

Het Streekmuseum Goeree-Overflakkee bevindt zich op loopafstand van de bushalte Sommelsdijk Krakeelstraat. Deze halte is bereikbaar via buslijn 136 die rijdt vanaf Busstation Stellendam en vanaf halte Schaapsweg N59 in Achthuizen. Deze laatste twee haltes zijn vanaf de grote doorgaande lijnen bereikbaar.

Blijf op de hoogte

    Schrijf je nu in voor de gratis nieuwsbrief.

    Streekmuseum Goeree-Overflakkee
    17 beoordelingen