Kerkstraat 4-12 3245
AK Sommelsdijk
T 06-52153169

Openingstijden

zo & ma. gesloten
di. gesloten
wo. 14-17 uur
do. gesloten
vr. gesloten
za. 14-17 uur

Op afspraak is het museum ook doordeweeks geopend!
Van 1 november tot 1 maart is het winterseizoen
en is het museum beperkt open.

Entreeprijzen

Volwassenen
Kinderen tot 12 jaar
Museumvrienden
€ 5.00
€ 2.50
Gratis
Flag of Germany
Het laatste nieuws

Lezing Lessen van de Sint Elisabethsvloed

Vanwege de Coronamaatregelen is deze lezing GEANNULEERD!

In de nacht van 18 op 19 november 1421 braken de dijken. Een groot deel van de Zuid-Hollandse eilanden verdronk. Volgende maand is dat precies 600 jaar geleden. Waterschap Hollande Delta onderstreept tijdens de herdenking van deze ramp het belang van veilige dijken voor een leefbaar land en leefbaar water.

Donderdag 25 november organiseren streekmuseum Goeree-Overflakkee en waterschap Hollandse Delta een avond over veilige dijken. In de Emmaüskerk in Middelharnis vertelt dijkgraaf Jan Bonjer over de Sint-Elisabethsvloed. Vanuit het verre verleden neemt hij u mee naar het heden en de toekomst van waterveiligheid. Hoe is onze kijk op water en veiligheid in de loop der eeuwen veranderd. En welke rol speelt het water bij ordening van de ruimte tijdens de klimaatverandering.

In 1421 vormde slecht dijkonderhoud een van de oorzaken van de Sint-Elisabethsvloed. De 600 jarige herdenking van de Sint Elisabethsvloed leert ons dat te laat handelen het land in gevaar brengt. Nu staat de veiligheid van de dijken hoog in het vaandel bij Hollandse Delta. Beleidsadviseur waterkeringen Henri van der Meijden hoe het waterschap hier uitvoering aan geeft.

Aanvang: 19.30 uur (zaal open 19.00 uur). Locatie: Emmauskerk, Koningin Julianaweg Middelharnis. De toegang is gratis. Aanmelden is gewenst via de website van het Streekmuseum; bestel hier uw GRATIS kaartje.

Meer weten over de Sint Elisabethvloed? Bekijk hier de promolink van waterschap Hollandse Delta.

LET OP: Houd rekening met de dan geldende maatregelen in het kader van Corona.

Openingstijden

zo & ma. gesloten
di. gesloten
wo. 14-17 uur
do. gesloten
vr. gesloten
za. 14-17 uur

Op afspraak is het museum ook doordeweeks geopend!
Van 1 november tot 1 maart is het winterseizoen
en is het museum beperkt open.

Bezoek onze webshop! 

Kerkstraat 2-12, 3245 AK Sommelsdijk

06-52 15 31 69

info@streekmuseum.nl

Entreeprijzen

Volwassenen
Kinderen tot 12 jaar
Museumvrienden
€ 5.00
€ 2.50
Gratis

Betalen kan per PIN of contant. Helaas accepteren wij geen museumkaart.

Rondleidingen en groepsbezoek

Wilt u de bijzondere geschiedenis en leuke wetenswaardigheden weten van de collectie van het Streekmuseum? Ga mee met onze rondleiders en laat u meevoeren door de eeuwen heen.

Voor een groepsbezoek buiten openingstijden en voor rondleidingen kunt u het museum bellen. Mobiel: 06 52 15 31 69

Rondleiding tijdens openingstijden
Rondleiding buiten openingstijden
€ 15.00
€ 25.00

Bereikbaarheid

Komend vanaf Rotterdam of Zierikzee volgt u op de N59 de borden Middelharnis. Bij de verkeerslichten bij Oude-Tonge slaat u af de N215 op richting Middelharnis. Op de rotonde bij Middelharnis neemt u de tweede afslag, u doet bij de volgende twee rotondes hetzelfde. Daarna neemt u de tweede straat links, de Van Aerssenstraat. Rijd deze helemaal uit tot u op de Enkele Ring komt. Wij adviseren u hier te parkeren.

Een andere mogelijkheid is parkeren langs de Voorstraat of het Marktveld. Hiervoor houdt u op de Enkele Ring rechts aan en rijdt u als het ware om de kerk heen. U neemt vervolgens de eerste straat rechts, de Oranjestraat. U kunt vervolgens rechtsaf het Marktveld op of linksaf de Voorstraat. Houdt u er rekening mee dat u hier op woensdagen vanwege markt niet kunt parkeren!

Het Streekmuseum Goeree-Overflakkee bevindt zich op loopafstand van de bushalte Sommelsdijk Krakeelstraat. Deze halte is bereikbaar via buslijn 136 die rijdt vanaf Busstation Stellendam en vanaf halte Schaapsweg N59 in Achthuizen. Deze laatste twee haltes zijn vanaf de grote doorgaande lijnen bereikbaar.

Blijf op de hoogte

    Schrijf je nu in voor de gratis nieuwsbrief.

    Streekmuseum Goeree-Overflakkee
    17 beoordelingen