Kerkstraat 4-12 3245
AK Sommelsdijk
T 06-52153169

Openingstijden

zo & ma. gesloten
di. 14:00-17:00
wo. 14:00-17:00
do. 14:00-17:00
vr. 14:00-17:00
za. 14:00-17:00

Hemelvaartsdag geopend vanaf 14:00 uur.

Tweede Pinksterdag geopend vanaf 14:00 uur.

Entreeprijzen

Volwassenen
Kinderen tot 12 jaar
Museumvrienden
€ 5.00
€ 2.50
Gratis
Flag of Germany
Over het museum

Over het museum

De Vereniging Streekmuseum Goeree-Overflakkee in Sommelsdijk is opgericht in 1949 op initiatief van de heer A.J. Kruider. Onze doelstelling is om op aansprekende wijze het verhaal van de geschiedenis van Goeree-Overflakkee te vertellen en het erfgoed van het eiland te bewaren. Wij vertellen Eilandverhalen!

Het Streekmuseum wordt regelmatig bezocht door scholen, waardoor het historisch besef van het voormalige eiland Goeree-Overflakkee mede wordt ontwikkeld. Dit geldt in het bijzonder omdat ieder seizoen wisselende exposities worden getoond.

Het bestuur bestaat uit acht personen; er is een vaste medewerker als suppoost/beheerder; daarnaast heeft het streekmuseum een aantal vrijwilligers die rondleidingen verzorgt en werkzaamheden verricht.

Het museum is in miniatuurvorm te zien in Madurodam.

Onze inkomsten verkrijgen wij uit contributie, donaties, legaten, reguliere en projectsubsidies, entreegelden, verkoop van producten in de museumwinkel en webshop, deelname aan markten en braderieën, en organiseren van activiteiten.

Contributie en donaties worden in eerste instantie aangewend voor de kosten van de bedrijfsvoering en aanschaf van de collectie; de reguliere subsidie is uitsluitend bestemd voor de huur, de kosten van de suppoost/beheerder en de verzekeringspremie. Projectsubsidie wordt besteed aan specifieke projecten.
Behalve een betaalrekening heeft de vereniging een algemene spaarrekening en een spaarrekening voor verkregen en nog niet bestede gelden uit projectsubsidies.

Geïnteresseerd in onze 71 topstukken? Deze zijn opgenomen in de Canon van Nederland. Klik hier.

Onze partners

Naast Historische Vereniging De Motte heeft sinds enige jaren ook de Stichting De Tweede Wereldoorlog op Goeree-Overflakkee (WO2GO) de beschikking over een expositieruimte, waarbij de collectie jaarlijks wordt gewisseld.

De stichting Eeuwkant verzorgt de inrichting van de collectie klederdrachten en streeksieraden van het streekmuseum.

Museumvriend (lid) worden

Het lidmaatschap geeft, bij een jaarlijkse bijdrage van € 20,- vrije toegang tot het streekmuseum tijdens de openingstijden. De ledenvergadering wordt jaarlijks gehouden in april. In aansluiting op het huishoudelijk gedeelte wordt een lezing verzorgd over een museaal onderwerp.

Het rekeningnummer van het museum is NL83 RABO 0341 6133 55 t.n.v. Vereniging Streekmuseum Goeree-Overflakkee. Ons fiscaal nummer is 35.50.175.

Het Streekmuseum heeft een ANBI-status.

Museumarchief

Voor het raadplegen van archiefmateriaal wordt u verwezen naar het streekarchief Goeree-Overflakkee, Dwarsweg 40, 3241 LB, Middelharnis, Tel. 0187-140187, E-mail j.both@goeree-overflakkee.nl.

Hoofdlijnen van het actuele beleidsplan

 • Vergroten zichtbaarheid
 • Aantrekken van nieuwe leden en vrijwilligers
 • Deelnemen aan en organiseren van meer activiteiten
 • Interactief maken van museum
 • Aantrekkingskracht van museum bij jongeren vergroten

Doelstelling

De vereniging Streekmuseum Goeree-Overflakkee heeft ten doel de stichting en instandhouding van een museum op Goeree-Overflakkee, het verzamelen en tentoonstellen van voorwerpen, geschriften, boeken, kaarten en tekeningen en dergelijke van oudheidkundige, culturele en geschiedkundige aard en van al zodanige zaken welke uit dag oogpunt in de toekomst van waarde kunnen worden.

Museumvriend (lid)

Het Streekmuseum vertelt eilandverhalen. Om dit te kunnen blijven doen is uw steun onmisbaar. Particulieren kunnen het museum steunen door lid te worden. Het is voor particulieren en bedrijven ook mogelijk om toe te treden tot de kroonjuwelen van het museum. Klik hier voor meer informatie.

Meld u nu aan als lid van het Streekmuseum Goeree-Overflakkee. Dit kost u slechts € 20,- per jaar. Voor bedrijven € 50,- per jaar. U steunt daarmee het museum en profiteert ook van de vele voordelen. Dat betekent dat u gedurende het seizoen gratis toegang krijgt tot het museum, inclusief onze tijdelijke exposities.

U kunt het museum ook steunen door een financiële bijdrage te doneren. U kunt uw bijdrage overmaken naar NL83 RABO 0341 6133 55 onder vermelding van ‘Donatie’. Ons fiscaal nummer is 35.50.175.

Het Streekmuseum heeft een ANBI-status.

Aanmelden

Vrijwilligers

Als museum moeten wij het hebben van de tomeloze inzet van onze vrijwilligers. Leuk dat je interesse hebt voor een rol als vrijwilliger in ons museum. Samen met onze vrijwilligers kunnen wij als museum de prachtige eilandverhalen blijven vertellen.

Voor meer informatie over vrijwilliger zijn in het Streekmuseum kunt u contact met ons opnemen via ons contactformulier.

Aanmelden

Openingstijden

zo & ma. gesloten
di. 14:00-17:00
wo. 14:00-17:00
do. 14:00-17:00
vr. 14:00-17:00
za. 14:00-17:00

Hemelvaartsdag geopend vanaf 14:00 uur.

Tweede Pinksterdag geopend vanaf 14:00 uur.

Bezoek onze webshop! 

Kerkstraat 2-12, 3245 AK Sommelsdijk

06-52 15 31 69

info@streekmuseum.nl

Entreeprijzen

Volwassenen
Kinderen tot 12 jaar
Museumvrienden
€ 5.00
€ 2.50
Gratis

Betalen kan per PIN of contant. Helaas accepteren wij geen museumkaart.

Rondleidingen en groepsbezoek

Wilt u de bijzondere geschiedenis en leuke wetenswaardigheden weten van de collectie van het Streekmuseum? Ga mee met onze rondleiders en laat u meevoeren door de eeuwen heen.

Voor een groepsbezoek buiten openingstijden en voor rondleidingen kunt u het museum bellen. Mobiel: 06 52 15 31 69

Rondleiding tijdens openingstijden
Rondleiding buiten openingstijden
€ 15.00
€ 25.00

Bereikbaarheid

Komend vanaf Rotterdam of Zierikzee volgt u op de N59 de borden Middelharnis. Bij de verkeerslichten bij Oude-Tonge slaat u af de N215 op richting Middelharnis. Op de rotonde bij Middelharnis neemt u de tweede afslag, u doet bij de volgende twee rotondes hetzelfde. Daarna neemt u de tweede straat links, de Van Aerssenstraat. Rijd deze helemaal uit tot u op de Enkele Ring komt. Wij adviseren u hier te parkeren.

Een andere mogelijkheid is parkeren langs de Voorstraat of het Marktveld. Hiervoor houdt u op de Enkele Ring rechts aan en rijdt u als het ware om de kerk heen. U neemt vervolgens de eerste straat rechts, de Oranjestraat. U kunt vervolgens rechtsaf het Marktveld op of linksaf de Voorstraat. Houdt u er rekening mee dat u hier op woensdagen vanwege markt niet kunt parkeren!

Het Streekmuseum Goeree-Overflakkee bevindt zich op loopafstand van de bushalte Sommelsdijk Krakeelstraat. Deze halte is bereikbaar via buslijn 136 die rijdt vanaf Busstation Stellendam en vanaf halte Schaapsweg N59 in Achthuizen. Deze laatste twee haltes zijn vanaf de grote doorgaande lijnen bereikbaar.

Blijf op de hoogte

  Schrijf je nu in voor de gratis nieuwsbrief.

  Streekmuseum Goeree-Overflakkee
  17 beoordelingen