Kerkstraat 4-12 3245

Museumvrienden
webshop

Toneelstuk “Allo Allo” in het Goeree-Overflakkees

Sommelsdijk – Zaterdag 2 mei wordt op het Marktveld een uniek toneelstuk opgevoerd in het kader van 75 jaar Vrijheid. Het toneelstuk is gebaseerd op de Britse tv-serie “Allo allo” en wordt in Sommelsdijk uitgevoerd in de Goeree-Overflakkee versie.

Het is het verhaal van een caféhouder in het bezette Goeree-Overflakkee gedurende de Tweede Wereldoorlog. Hij runt dit café samen met zijn vrouw Edith en zijn serveerster.

Het café is het centrum van een web van intriges. In het café is het schilderij ”Het Laantje van Middelharnis” verstopt. Het schilderij dat iedereen als appeltje voor de dorst wil bemachtigen. En dan zitten er ook nog eens twee voortvluchtige Britse piloten verstopt. Dit terwijl er dagelijks Duitse officieren en de beruchte Gestapo aanwezig zijn.

Dit alles zorgt ervoor dat het een hilarisch stuk is !!

Wilt u dit toneelstuk niet missen? Noteer dan de tijden in uw agenda.

Zaterdag 2 mei 2020, Marktveld Sommelsdijk. Bij slecht weer worden tenten geplaatst. De voorstellingen vinden plaats om 11:00, 16:00 en 19:00 uur.

Kaarten á € 5,- per stuk kunnen alleen worden besteld via de webshop van het streekmuseum.

In samenwerking met Hart van Goeree-Overflakkee worden historische bussen ingezet. In het centrum van Middelharnis wordt die dag het Flakkees Vrijheidsfeest gevierd met tal van activiteiten. De historische bussen rijden vanaf de grote parkeerterreinen en vanuit Middelharnis centrum naar de bushalte in de Krakeelstraat van Sommelsdijk.

Het toneelstuk “Allo Allo in het Goeree-Overflakkees” is tot stand gekomen met medewerking van TOF, WO2GO, Rethorica en het Streekmuseum Goeree-Overflakkee is mede mogelijk gemaakt door een financiële bijdrage van de gemeente Goeree-Overflakkee

ma. gesloten
di. 14:00 – 17:00
wo. 10.00 – 12.00 / 14.00 – 17.00
do. 14:00 – 17:00
vr. 14:00 – 17:00
za. 14.00 – 17.00

Het museum heeft in de winter (1 november tot 1 maart) aangepaste openingstijden. In de vakanties is het museum geopend.

Entreeprijzen

Volwassenen
Kinderen tot 12 jaar
Museumvrienden

Betalen kan per PIN of contant. Helaas accepteren wij geen museumkaart.

Rondleidingen en groepsbezoek

Wilt u de bijzondere geschiedenis en leuke wetenswaardigheden weten van de collectie van het Streekmuseum? Ga mee met onze rondleiders en laat u meevoeren door de eeuwen heen.

Voor een groepsbezoek buiten openingstijden en voor rondleidingen kunt u het museum bellen. Mobiel: 06 52 15 31 69

Rondleiding tijdens openingstijden
Rondleiding buiten openingstijden

Bereikbaarheid

Komend vanaf Rotterdam of Zierikzee volgt u op de N59 de borden Middelharnis. Bij de verkeerslichten bij Oude-Tonge slaat u af de N215 op richting Middelharnis. Op de rotonde bij Middelharnis neemt u de tweede afslag, u doet bij de volgende twee rotondes hetzelfde. Daarna neemt u de tweede straat links, de Van Aerssenstraat. Rijd deze helemaal uit tot u op de Enkele Ring komt. Wij adviseren u hier te parkeren.

Een andere mogelijkheid is parkeren langs de Voorstraat of het Marktveld. Hiervoor houdt u op de Enkele Ring rechts aan en rijdt u als het ware om de kerk heen. U neemt vervolgens de eerste straat rechts, de Oranjestraat. U kunt vervolgens rechtsaf het Marktveld op of linksaf de Voorstraat. Houdt u er rekening mee dat u hier op woensdagen vanwege markt niet kunt parkeren!

Het Streekmuseum Goeree-Overflakkee bevindt zich op loopafstand van de bushalte Sommelsdijk Krakeelstraat. Deze halte is bereikbaar via buslijn 136 die rijdt vanaf Busstation Stellendam en vanaf halte Schaapsweg N59 in Achthuizen. Deze laatste twee haltes zijn vanaf de grote doorgaande lijnen bereikbaar.

Schrijf je nu in voor de gratis nieuwsbrief.

Streekmuseum Goeree-Overflakkee
17 beoordelingen